Events & retreats

Event

Restorative yoga
begeleid door live piano

WhatsApp Image 2024-06-12 at 16.59.45
Na het geweldige succes van het event op 20 juni, komt Gita Lambeens in het najaar opnieuw deze speciale yogales begeleiden! Gita speelt intuïtief piano en neemt ons op de pure klanken van de piano dieper in de herstellende houdingen. Zo kan je je volledig weg laten zinken in de yoga relaxatie en de rust onder het warme dekentje van hemelse klanken…
 
Wil je er zeker bijzijn? Stuur me een berichtje zodat ik je als eerste op de hoogte breng van de nieuwe datum en garandeer jouw plekje.
Yogaretreat

Yoga Zomerweek in
Chateaux Frandeux, Rochefort

vrij 26 juli t/m vrij 2 augustus

Wanneer?

Vrijdag 26 juli (vanaf 17 uur)
t/m vrijdag 2 augustus (tot 10 uur)

 

Prijs

Prijzen variëren tussen de 1.075 en 1.450 euro all-in voor 7 nachten.
De prijs wordt bepaald door:

 • 1 of 2 persoonskamer
 • met of zonder eigen badkamer
 • met of zonder zicht op de vijver

Na inschrijving (knop hierboven) krijg je van ons via e-mail een link met alle keuzemogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

 

Locatie

Chateau Frandeux
Rue des Pèlerins 4
5580 Mont-Gauthie

Zeven dagen genieten in eigen land op het prachtige domein van Chateau Frandeux! Laat je een week lang onderdompelen in een oase van rust en yoga.

 

Onthaast in de prachtige omgeving van Chateau Frandeux. Het Domein is gelegen in een verstild natuurgebied. Het gebied wordt ook wel het Land van de Valleien genoemd. Een land van kastelen met een rijk en gevarieerd erfgoed. Op het Domein zijn twee waterpartijen aanwezig: een klein meer, idyllisch gelegen in het bos en door middel van een kleine waterval verbonden met het grote meer waar het Château aan gelegen is. In het meer kan uitstekend gezwommen worden! De mooi aangelegde vlonders en terrassen maken het hier zalig toeven in de zomer. Grenzend aan het meer bevindt zich 25 hectare eigen bos met een mooi beekdal waarin je ongestoord kunt.


Onze groep loopt parallel met de jaarlijkse groep van David Dewulf. Wij doen ons eigen programma met véél yoga, maar er zullen zeker wat kleine momenten van kruisbestuiving zijn. Alleszins begeef je je in een groep van vele gelijkgestemden!


Yin & Yang Yoga

 

Na een eerste kopje koffie of thee worden we ‘s ochtends langzaam wakker met een Mindfulness Meditatie. Na het ontbijt een trage Vinyasa Flow voor alle niveaus met de nadruk op het verbinden van beweging en ademhaling, het verbinden van lichaam en geest.


In de late namiddagen eindigen we de dag met een heerlijke Yin Yoga sessie en de avonden sluiten we de dag af met een diep relaxerende Yoga Nidra, pranayama of yoga filosofie kring waarna je helemaal klaar bent voor een weldoende nachtrust. In Yin Yoga werken we op de diepere lichaamsweefsels en fascia om de spieren volledig te laten ontspannen en het bindweefsel te laten verzachten. We brengen rust en harmonie. Met Yoga Nidra beland je in een toestand tussen slapen en waken, hierbij word het natuurlijke evenwicht van je lichaam hersteld, een antidotum voor stress en onrust.


De yogasessies tijdens de reis zijn dan ook ontspanningsmomenten voor iedereen. Het gaat tenslotte om meer dan een reeks oefeningen. We laten je bewust worden, jezelf aanvaarden. Het is jouw moment. De yogalessen zetten een stop op de gejaagdheid en laten je relaxen, terwijl ze je opvullen met nieuwe energie. Het niveau is voor iedereen toegankelijk gezien ik voldoende opties geef voor zowel beginners als uitdagingen voor de gevorderde yogi.

 

Voorbeeld dagindeling

 

(tijdstippen zijn indicatief – programma is facultatief)

 • 08.00: Meditatie

 • 08.30: Ontbijt (aan de vijver bij mooi weer!)
 • 10.00-11.30: Vinyasa Yoga Easy Flow
 • 13.00: Lunch (aan de vijver bij mooi weer!)
 • In de namiddag is er vrije tijd is om te ontspannen op het mooie domein, te zwemmen, een sauna te nemen, of om de omgeving (samen) te verkennen.
 • 16.30-17.30: Yin Yoga
 • 18.00: Diner (aan de vijver bij mooi weer!)
 • 20.00: Yoga Nidra, pranayama of yoga filosofie kring
 

Tijdens onze retreats creëren we een ongedwongen sfeer. Veel is mogelijk en niets moet. Genieten volgens je eigen ritme staat voorop! Ben je graag volop in de groep? Dat kan! Begeef je je liever langs de rand van de groep? Ook daar is ruimte voor. Pik je graag elk yogalesje mee? Wees welkom! Slaap je liever een keertje uit? Zeker doen!

Het eten is biologisch vegetarisch en wordt ter plaatse vers bereid door een chef kok! Dieetwensen kunnen bij inschrijving doorgegeven worden


Inschrijven

 

Om in te schrijven, klik je op de button ‘registreer nu’. Bij opmerking vermeld je met wie je (eventueel) de kamer deelt of dat je op zoek bent naar een kamergenoot. Wij doen ons best om iemand te vinden voor jou!

Prijzen variëren tussen de 1.075 en 1.450 euro all-in voor 7 nachten.


De prijs wordt bepaald door:

– 1 of 2 persoonskamer

– met of zonder eigen badkamer

– met of zonder zicht op de vijver


Na inschrijving krijg je van ons via e-mail een link met alle keuzemogelijkheden en de bijbehorende prijzen.

Events

Sound Journey Event met Antara
“The Universe is Vibration”

Zondag 5 mei

Na het grote succes van twee vorige uitverkochte edities in oktober en januari, komt Antara op zondagnamiddag 5 mei voor de derde keer een heerlijke Sound Journey Event geven bij Sarasana.

 

Killian van Antara werkt met een scala aan Tibetaanse en kristallen klankschalen, net zoals verschillende soorten gongs, percussie en andere instrumenten.

 

Net zoals in yoga word je in een Sound Journey uitgenodigd om te werken aan verbinden… verbinden met jezelf, met je ademhaling, met je hart, je lichaam, je ziel.

 

Door de vibraties kan je ook verbinden met de anderen in de zaal en verder de wereld, het universum.

Prachtige connecties en voelen dat je leeft, in dit leven, Hier en Nu… je bent de druppel in de oceaan en tegelijkertijd de oceaan.

Wees welkom om deze prachtige ervaring te delen. 

 

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Wanneer?

Zondag 5 mei van 14:00 tot 18:00

Prijs

€ 67

Locatie

Graafgracht 6 – 3690 Zutendaal